Stage in het ziekenhuis en het afrikaanse ritme in BJz

Het is ondertussen meer dan een week geleden dat we uit België vertrokken zijn, wat gaat de tijd toch snel! Het spijt ons dat we de blog nog zo weinig geüpdatet hebben, maar we hebben het allen zo druk gehad met ons werk in het ziekenhuis, het contact met de gastfamilies en het opdoen van nieuwe indrukken.
In het ziekenhuis werken we met een roterend systeem en dus heeft ieder van ons al minstens twee afdelingen gezien ondertussen. Op psychiatrie en fysiotherapie kunnen we zelf weinig doen, maar werden we bijzonder vriendelijk ontvangen en overstelpt met uitleg. Op de antenatale zorg was het even zoeken naar onze plaats, maar ondertussen mogen we meehelpen met het klinisch onderzoek van de zwangere vrouwen. Anderen leerden dan weer implantaten steken bij family planning of formulieren invullen bij immunisatie. Tot slot gingen enkelen van ons reeds kijken in de HIV-kliniek.
Gisterenavond zijn we voor het eerst weggeweest in Gulu: quiznight @ BJz. Het is een populaire club die zich eigenlijk buiten bevindt. Een deel ervan is overdekt, een deel niet. Her en der staan zeteltjes en stoelen verspreid rond de bar. Bij aankomst bemerkten we bijzonder veel blanken. Job (die het project leidt langs Oegandese kant) trommelde alle Oegandezen op om te komen helpen bij de quiz en (voornamelijk) dankzij hen werden we tweedes en wonnen een bak gratis bier. Daarna kon het feest beginnen! Tot in de vroege uurtjes lieten we ons leiden door het Afrikaanse ritme. Moe maar tevreden kropen we allemaal onze bedjes in. Helaas op vrijdag liepen de wekkers vroeg af, want we werden opnieuw in het ziekenhuis verwacht om bij te leren.
’s Namiddags trakteerden we onszelf op wat rust aan het zwembad in een van de drie hotels in Gulu die een zwembad hebben. Morgen hebben we tijd met de gastfamilies en komen de studenten uit Manchester aan. We besluiten prompt dat we hen ’s avonds willen ontmoeten in BJz. Volgende week begint het werk waarop we ons echt hebben voorbereid, nl. de outreaches en de kleine health talks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s