Gulu Regional Referral Hospital

Graag hadden we jullie een heel erg uitgebreid verslag gepresenteerd over alle fantastische zaken die we reeds hadden meegemaakt in het regionale ziekenhuis. Dat was jammer genoeg zonder de deputy director gerekend. Vorige week maandag waren we allemaal in complete paraatheid om rondgeleid te worden in het ziekenhuis. Het zag er allemaal veelbelovend en goed uit: wij waren klaar, onze collega’s uit juli hadden het pad reeds geplaveid en bovenal, we hadden de goedkeuring van de directeur!

Jammer genoeg hadden we het geluk even niet aan onze zijde: de directeur was afwezig, de hospital administrator bleek onverwachts enkele zaken te moeten afhandelen in Kampala en zo kwamen we in contact met de deputy director, beter gekend als de ‘lady director’. Voor het oude team was ze geen volslagen onbekende: vorig jaar hadden we ze reeds ontmoet en blijkbaar is ze haar vermogen om ons een ‘hard time’ te geven nog niet verleerd. Een goedkeuring van de opperste directeur blijkt niet voldoende om deze harde tante te overtuigen ons toe te laten in het hospitaal. Wanneer ook zij onverwacht richting Kampala trok was alle hoop op een snelle afhandeling verloren. (Nu ja, niet dat ze plannen had om deze zaak snel af te handelen 😉 ). Gelukkig hadden we enkele outreaches, was er health education (die we nog intensiever hebben kunnen voorbereiden), hebben we Invisible Children kunnen bezoeken (zie verder meer) en was er uiteraard de standaard ‘zondag-relaxdag’. Desalniettemin blijft het jammer dat we onze dagen tot dusver niet hebben kunnen doorbrengen binnen de ziekenhuismuren. Maar er is terug hoop. De hospital administrator is ‘back in town’ dus leven we op goede hoop dat we morgen met de gekende vertraging ein-de-lijk zullen kunnen starten.

Niet dat we er al te hard mee inzaten, maak je maar geen zorgen. Het is een spijtige zaak natuurlijk maar het illustreert ook heel mooi welke belangrijke rol hiërarchie hier in Oeganda speelt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s