Outreach in Awoo (9/8/2016)

Vol energie na een nachtje onder ons muskietennet, tuften we met de boda boda naar het Ocwee hostel om de laatste chapati’s en flessen water in te slaan voor onze eerste outreach! Samen met onze Oegandese collega’s laadden we al het materiaal in de bus en om 8u (stip deze keer!) konden we vertrekken naar Awoo. Na een klein uurtje rijden op hobbelige, stoffige wegen, bereikten we het kleine health center waar al honderd locals ons stonden op te wachten. Geen tijd te verliezen dus! Met z’n allen bouwden we in no-time 3 tenten op en konden we van start gaan!

Jonathan mocht dokter Dereck helpen bij de consultaties, Annelies interpreteerde malaria- en hepatitistesten, Roos en Aurélie haalden hun registratie-skills boven, Ellen leerde vrouwen screenen op baarmoederhalskanker en Jasper & Omar zorgden dat iedereen voorzien werd van de juiste medicatie. Alexandra, Anna & Lidwien zijn het dorp ingetrokken om zowel op de schooltjes als bij de mensen thuis meer informatie te geven over hepatitis B, persoonlijke hygiëne, malaria, HIV/aids en nog enkele andere onderwerpen.

We hadden allemaal onze handen meer dan vol die dag. Geen wonder dat we tegen het einde van de dag allen moe maar voldaan opnieuw door onze gastgezinnen verwelkomd werden met de zinnetjes die we wel vaker horen: ‘you look so tired’, ‘first go and bathe’, ‘take some rest’. Die aansporingen hebben we dan ook maar met veel plezier opgevolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s